Deca pevala Kosovu

Izvor: Vesti-online.com, 15.Okt.2018, 21:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deca pevala Kosovu

U subotu je Kulturno-umetničko društvo Jelek iz Minhena organizovalo proslavu na kojoj su uz domaćina nastupila još tri minhenska društva: SKU "Rastko", KUD Jugos i KUD "Nikola Tesla". Program je vodila Danijela Jevtić, a početak je pripao dečjoj grupi igrača KUD-a Jelek koji su otpevali pesmu "Oj Kosovo, Kosovo" uz pratnju Vuka Bjelovuka, koji je svirao kvalijature.

Posle pesme, koju su posetioci nagradili gromoglasnim aplauzom, deca su na sceni izvela koreografiju >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Igre iz centralne Srbije. U nastavku programa nastupio je folklor KUD-a "Nikola Tesla" sa Igrama iz okoline Niša. Dejan Smiljanić je na harmonici odsvirao "Odakle si sele" uz pratnju Alekse Malića, svog profesora iz Muzičke škole.

Dečji ansambl SKU "Rastko" izveo je Igre iz Šumadije, a omladinski ansambl KUD Jugos Igre iz Bosilegradskog Krajišta. Prvi deo programa završen je nastupom ženske pevačke grupe KUD-a Jelek koja je otpevala pesme "Mesec pređe preko vedro nebo" i "Raslo je drvo topolovo".

Posetioci su uživali u kratkom, ali kvalitetnom programu, a završetak prvog dela proslave označilo je veliko kolo u dvorani gimnazije "Werner von Siemens" u Novom Perlahu.

Posle kola je posetioce i učesnike proslave zabavljao Ljubomir Perućica jedan od pevača Grand produkcije. Ovo je bila deveta proslava koju je uspešno organizovalo Kulturno-umetničko društvo Jelek.

Učesnicima proslave obratila se Tatjana Hot, nastavnica dopunske nastave na srpskom jeziku u Minhenu. Ona je obavestila prisutne o dopunskoj školi ističući da trenutno radi pet grupa sa više od stotinu učenika i pozvala roditelje da svoju decu šalju u Srpsku dopunsku školu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.