Deca kamenovala autobus sa Srbima

Izvor: Radio 021, 20.Jan.2017, 00:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deca kamenovala autobus sa Srbima

Autobus koji je prevozio Srbe iz Orahovca i Velike Hoče kamenovan je kada se pedesetak meštana vraćalo iz Kosovske Mitrovice, pišu Novosti.

Prema rečima Dejana Baljoševića, radnika opštine Orahovac, incident se dogodio kada su albanska deca poređana pored puta na izlazu iz Mitrovice gađala kamenicama i ledenim grudvama autobus na kojem je polomljena šoferšajbna.

"Usledilo je šikaniranje vozača i putnika od strane kosovske policije kod Vučitrna, kada >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je vozač stao da prijavi incident. Prvo su ga ispitivali zašto odmah nije prijavio napad i što vozi autobus sa polomljenom šoferšajbnom“, kaže Baljošević.

Tenzije posle hapšenja Haradinaja, dešavanja oko voza i zida kod mosta na Ibru odražavaju se na srpske sredine južno od Ibra, koje su i najugroženije, kažu Srbi iz Velike Hoče i Orahovca, gde u izolaciji živi oko 1.000 Srba.

Dodaju da je posle kamenovanja autobusa juče ujutru usledila dodatna provokacija Albanaca, kada je na trafostanici u Orahovcu koja predstavlja etničku liniju razgraničenja osvanuo uvredljiv grafit na lošem srpskom jeziku: "Koji je najveći albanski dron, srpski voz".

Autor: Novosti
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.