Deblokiran put u Brđanima

Izvor: Večernje novosti, 02.Jul.2014, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deblokiran put u Brđanima

KOSOVSKA MITROVICA - Put u naselju Brđani u Severnoj Mitrovici koji su blokirali Albanci deblokiran je posle sat vremena i uspostavljen saobraćaj. Manja grupa Albanaca danas pre podne blokirala je kamionom i automobilima put u naselju Brđani koji vodi prema zagradama i kućama u kojima žive Srbi. Oni zahtervaju da im se dozvoli obnova kuća koje su stradale tokom sukoba na Kosovu. Zamenik predsednika Skupštine opštine Severna Mitrovica Emir Azemi izjavio je da su Albanci jutros počeli >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << da grade u ovom naselju, ali da su se ubrzo pojavili ljudi koji su se predstavili kao građevinska inspekcija i zahtevali od njih da prekinu radove, nakon čega je usledila blokada. Put koji vodi prema zgradama u kojima žive Srbi i gde Srbi grade još dve stambene jedinice bio je blokiran nešto malo više od sat vremena. Put je blokirao kamion građevinskog izvođača "Bajrami" i još nekoliko automobila, a Albanci su zatražili da se i njima dozvoli izgradnja kuća u ovom multietničkom naselju. Na licu mesta bili su prisutni pripadnici kosovske policije, a nakon toga stigli su i pripadnici Kfora i Euleksa. Blokada je zaveršena bez incidenata.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Gradonačelnici Severne i Južne Mitrovice pozvali na mir

Izvor: Blic, 03.Jul.2014, 12:01

Priština - - Gradonačelnici severne i južne Mitrovice Goran Rakić i Agim Bahtiri razgovarali su telefonom o načinima da se izbegnu sukobi i smanji napetost pošto su Srbi blokirali izgradnju kuća za Albance, a Albanci sprečili izgradnju stanova za Srbe, piše danas prištinski dnevnik Lajm...Rakić...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.