Daut Haradinaj: Nisu svi iz Srpske liste protiv vojske

Izvor: B92, 13.Apr.2017, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Daut Haradinaj: Nisu svi iz Srpske liste protiv vojske

Priština -- Daut Haradinaj, brat Ramuša Haradinaja, tvrdi da pojedini poslanici sa Srpske liste nisu protiv formiranja kosovske vojske.

Kako kaže, to je dobro za njih, piše prištinski list "Bota sot".

Daut Haradinaj, koji je i predsednik Odbora za unutrašnje poslove kosovske skupštine, ocenio je da je, kako je rekao, izjava američkog ambasadora u Prištini Grega Delavija da će kosovska vojska biti formirana ove godine "veoma važna".

Inače, Daut Haradinaj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je u više navrata ovih dana pretio da, ukoliko njegov brat Ramuš bude izručen iz Francuske u Srbiju, na Kosovu više neće biti mesta za Srbe.

Potom je rekao da u Beogradu treba da znaju da će dobiti isti odgovor kao 1999. godine i da se ne smeju igrati sa Ramušom Haradinajem.

Ramuša Haradinaja Srbija tereti za ratne zločine nad civilnim stanovništvom na Kosovu, a uhapšen je 4. januara na granici Švajcarske i Francuske po Interpolovoj poternici na zahtev Srbije.

Srbija ga traži zbog sumnje da je izvršio krivična dela ratnih zločina protiv civilnog stanovništva na KiM u toku 1998. i 1999. godine, a reč je, kako je Beograd saopštio, o delima koja nisu bila predmet suđenja pred Haškim tribunalom.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.