Danas nastavak ponovljenog suđenja Oliveru Ivanoviću

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Avg.2017, 08:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas nastavak ponovljenog suđenja Oliveru Ivanoviću

Ponovljeno suđenje lideru Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" SDP Oliveru Ivanoviću optuženom za ratni zločin na Kosovu počinjen u aprilu 1999. godine, biće nastavljeno danas u Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici.

Advokat Nebojša Vlajić rekao je agenciji Beta, da će tužilac u nastavku ponovljenog suđenja koje je tehnički počelo krajem marta, tražiti da se ispita 20 svedoka u vezi sa događajem iz 1999. godine zbog koga se ponvalja suđenje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<
Početak suđenja zakazan je za 9.30.

Oliver Ivanović je rekao da očekuje da će ovo suđenje proteći mnogo brže nego prethodno, da neće biti, kako je kazao, mučno kao ono ranije i da na kraju očekuje pravičnu i pravednu presudu.

"Ja sa događajima koji mi se stavljaju na teret nemam apsolutno nikakve veze i verujem da će na kraju to i sud shvatiti. Moju nevinost potvrdiće i četiri - pet svedoka koji su kao i ja u tom periodu bili radnici Feronikla i sa kojima sam svaki dan radio", rekao je Ivanović agenciji Beta.

Euleksovo sudsko veće u januaru 2016. godine osudilo je Ivanovića na devet godina zatvora zbog ratnih zločina počinjenih 1999. godine u južnom delu grada, kada je ubijena grupa Albanaca. Istovremeno, oslobodilo ga je za drugi slučaj ubistva i pokušaja ubistva iz 2000. godine koji mu je stavljen na teret.

Ivanović je uhapšen 27. januara 2014. godine i bio je u zatvoru do februara 2017. godine, kada mu je određen kućni pritvor pošto je sud ukinuo presudu za ratne zločine i suđenje vratio na početak. Sud je u aprilu Ivanoviću ukinuo kućni pritvor.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.