Danas: Kancelarija za KiM krije vrednost javnih nabavki

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Jan.2018, 10:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas: Kancelarija za KiM krije vrednost javnih nabavki

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju kao "tajni podatak" označila je koliko će u ovoj godini sredstava potrošiti na službena putovanja i promociju putem društvenih mreža, preneo je danas list "Danas".

Na sajtu Kancelarije za Kosovo i Metohiju u planu javnih nabavki za 2018. godinu označeno je kao tajni podatak koliko će sredstava biti utrošeno na - službena putovanja u Srbiji i inostranstvu, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << nabavku goriva, strategiju komunikacije na društbenim mrežama, mobilnu telefoniju i usluge praćenja i snimanja aktivnosti Kancelarije.

Kako navodi list, interesantno je da je odluka o tajnosti za plaćanje pojedinih usluga doneta nakon što je otkriveno da je Kancelarija jednu privatnu firmu platila oko milion dinara za posao ažuriranja profila na društvenim mrežama tog vladinog tela i njenog direktora Marka Đurića.

Programski direktor Transparentnosti Srbije Nemanja Nenadić rekao je za "Danas" da proglašenje procenjene vrednosti javnih nabavki tajnom nije opravdano ukoliko postoji konkurencija na tržištu i dodao da Kancelarija za Kosovo i Metohiju treba da obrazloži taj postupak.

Iz kancelarije poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka ličnosti naveli su za list da oznaka tajnosti tamo gde nije potrebno često krije zloupotrebu i korupciju.

Dodaju da je Vlada izuzeta od nadležnosti poverenika, a pošto je Kancelarija za Kosovo i Metohiju vladino telo, oni u tom slučaju nemaju formalnog osnova za intervenciju.

U Kancelariju nisu u ponedeljak odgovorili na pitanje lista "Danas" zbog čega su sredstva iz budžeta Srbije, opredeljena za pojedine usluge Kancelarije, označena kao tajna.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kancelarija Marka Đurića krije koliko će koštati javne nabavke

Izvor: Radio 021, 23.Jan.2018

Javnost u Srbiji neće biti upoznata sa podacima o tome koliko sredstava će Kancelarija za Kosovo i Metohiju u ovoj godini izdvojiti za službena putovanja u zemlji i inostranstvu, nabavku goriva, strategiju komunikacije na društvenim mrežama, mobilnu telefoniju i uslugu praćenja i snimanja aktivnosti...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.