Dalji koraci u Vučićevom ekspresnom ubijanju države Srbije na KiM – gasi se NLB-Komercijalna banka

Izvor: KMnovine.com, 23.Dec.2023, 04:12

Dalji koraci u Vučićevom ekspresnom ubijanju države Srbije na KiM – gasi se NLB-Komercijalna banka

Dalji koraci u Vučićevom ekspresnom ubijanju države Srbije na KiM – gasi se NLB-Komercijalna banka

"Iako je ova vest "eksplodirala" danas, sve je već odavno dogovoreno."



   
Zgrada u kojoj se nalazi NLB-Komercijalna banka u Kosovskoj Mitrovici    

Prethodnih dana svedočili smo nizu brutalnog kršenja svih ljudskih prava i sloboda preostalih Srba na Kosovu i >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << Metohiji od strane albanskih separatista a da je vlast države Srbije, na čijoj se teritoriji sve to dešava, ostala potpuno nema izuzev nekoliko jalovih izjava za potrebe domaće javnosti.


Sve što je preostalo od institucija koje su funkcionisale u sistemu države Srbije na KiM, naglo se gase. Sa većinom njih se to čini pod plaštom "preotimanja" od strane albanskih separatista dok se u stvari sve događa u strogoj koordinaciji sa režimom Aleksnadra Vučića u Beogradu.


Najbolji dokaz za to je put preko Banovog Dola. Za potrebe izgradnje puta koji povezuje policijske baze sa jednog na drugi kraj severa Kosova i Metohije, bespravno je uzurpirana zemlja srpskih domaćina od strane sistema aktuelne albanske vlasti. Ujedno put služi i da se ispresecaju putni pravci iz jedne u drugu srpsku sredinu i ona tako "premreži" a Srbi oslabe i dovedu u stanje geta iako je reč o sredini gotovo 100 procentno naseljenoj Srbima. Kada je to procurelo u javnost radovi na njemu su navodno blokirani u oči izbora 17. decembra ali su ekspresno nastavljeni već dan posle izbora. Očigledno je to urađeno u koordinaciji Vučićeve sa separatističkim vlastima na KiM kako bi se SNS-u obezbedio autoritet na izborima. Tako je i sa svim ostalim što se dogodilo poslednjih dana pa i sa gašenjem banke iz naslova.








U razgovoru našeg novinara sa osobljem NLB - Komercijalne banke, rečeno je da je neophodno da se svima napismeno dostavi obaveštenje o gašenju banke najmanje mesec dana ranije ukoliko do toga dođe. Nezvanično, potvrdili su da je procedura ipak u toku. U međuvremenu ovo je postalo i zvanično.


"Nezvanično", odnosno skriveno za javnost, zaposleni NLB Komercijalne banke Srbije, filijale Kosovska Mitrovica dobili su 18.12.2023. godine  obaveštenje iz svoje „centrale“ u Beogradu da je Izvršni odbor banke doneo odluku o zatvaranju filijale i svih devet ekspozitura ove banke na Kosovu i Metohiji.


Planirano je da se do 31.01.2024. godine zatvori svih devet ekspozitura širom Kosova i Metohije, kao i filijala u Kosovskoj Mitrovici gde radi ukupno 38 zaposlenih, koji će najverovatnije ostati bez posla.



Reakcija zaposlenih je očajnička i, unapred se može reći, besplodna. Naime, oni su pismom obavestili Kancelariju za KiM, Vladu Republike Srbije i Predsednika Srbije, od kojih su zatražili podršku i pomoć.



Upravo sve one koji su, sudeći po svemu do sada urađenom na Kosovu i Metohiji, upravo direktno naložili da takva odluka bude doneta. Kao što je to učinjeno sa sudstvom, MUP-om, Civilnom zaštitom, registarskim tablicama, ličnim dokumentima i tako dalje, i tako dalje...


Iako je ova vest "eksplodirala" danas, očigledno je sve bilo u pripremi barem dva meseca ranije. Toliko već ima kako je svima zaposlenima u ostacima srpskih institucija naloženo da svoje račune, preko kojih su primali plate, prebace u Banku Poštanska štedionica. Dakle, sve je već odavno dogovoreno. Čekalo se da prođu decembarski izbori u Srbiji kako se to ne bi odrazilo na "ugled" Srpske napredne stranke s obzirom da je direktni krivac za veleizdaju upravo Aleksandar Vučić. 








Ujedno sa obaveštenjem o gašenju, NLB - Komercijalna banka je zaposlenima "obezbedila učešće u Programu dobrovoljnog odlaska", sa ciljem da im omogući sporazumni prestanak radnog odnosa uz "posebne pakete stimulativnih otpremnina".


Zaposleni su, naravno, u velikom strahu jer gašenjem srpskih institucija oni gube mogućnost zaposlenja s obzirom na to da Albanci nemaju naročitu obavezu da zapsole Srbe a onaj mali broj koji je za to politički neophodan, jesu ljudi iz "Srpske liste" koji su i doprineli da izdaja bude sprovoedena do ovog stupnja.


Ipak, zaposleni će najverovatnije prihvatiti predloženi program dobrovoljnih odlazaka uz pakete stimulativnih otpremnina, jer će u suprotnom ostati i bez toga.


Kako god se to činilo, zaposleni u ovoj banci su samo manji deo problema. Svi ostali koji su još uvek radili pri ostacima srpskih institucija nad kojima je Vučić izvršio kriminalnu egzekuciju, svoje lične zarade dobijali su na račun u ovoj banci. Bilo gde u ostatku Srbije novac se mogao podići u svakom trenutku. Gašenjem ove banke psihološki efekat izdaje kod Srba sa KiM poprima katastrofalne razmere a to otvara dubok jaz između toga osećati da ste prirodno državljanin Srbije, ako ste sa Kosova i Metohije, i osećaja da to više niste bez obzira što ste sa Kosova i Metohije.


Sada je već svima jasno da izdaja Kosova i Metohije koju je počinio i čini Aleksandar Vučić, poprima istorijski nenadmašive okvire sa, za sada, nesagledivim i katastrofalnim posledicama po srpsku državu, istoriju, narod ali, na žalost, i budućnost.


 * * *




Zbog cenzure i blokiranja svih medija i alternativnih pogleda, pratite naš Telegram kanal



KM novine su jedini nezavisni srpski medij sa Kosova i Metohije koji se oslanja isključivo na podršku svojih čitalaca zbog čega je naš dalji rad ozbiljno ugrožen 


Pomozite nam da opstanemo i unapredimo izveštavanje 








 




Pratite nas na FacebookTwiter ili Instagram




Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2023 ::    Hvala na interesovanju

Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.