Dačićev odgovor: I ja upozoravam, građani Srbije, ne idite u Britaniju

Izvor: B92, 04.Apr.2019, 09:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačićev odgovor: I ja upozoravam, građani Srbije, ne idite u Britaniju

Beograd -- Dačić odgovorio na saopštenje ambasade Velike Britanije u kome se savetuje građanima da ne putuju na sever Kosova zbog kriminala.

Naime, ministar spoljnih poslova Srbije je danas izjavio da i on upozorava građane Srbije da ne putuju u tu zemlju zbog velike političke nestabilnosti i jer je tamo trenutno veliki politički haos.

"Ako (građani) imaju neke druge destinacije, preporučujem im da ne idu tamo da ne bi bili u opasnosti zbog svakodnevnih demonstracija. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Namerno sam ciničan, jer kada neko pored terorista, koljača i zločinaca u Prištini govori da je kriminal na severu Kosova, to je laž. Sigurno ga ima, ali nema ga više nego u Prištini, počev od trgovine ljudskim organima pa do ratnih zločina, načina na koji se finansira albanska mafija koja je glavna u toj istoj Velikoj Britaniji", rekao je Dačić za RTS.

Prema njegovim rečima, to može da se posmatra i sa političke strane zašto oni baš sada govore o severu.

"Priština je svesna da im stvari ne idu na ruku i da se stvari odvijaju ka dogovoru, a oni dogovor ne žele i smatraju ga gubitkom u odnosu na ono što su postigli, a to je da su proglasili nezavisnost i zato ulažu sve da dogovor blokiraju", rekao je Dačić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Posle Britanaca i Nemci upozoravaju: Ne savetuje se putovanje na Kosovo

Izvor: B92, 04.Apr.2019

Berlin -- Nakon što je Ambasada Velike Britanije izdala saopštenje u kom svojim građanima ne savetuje da putuju na sever Kosova zbog kriminala, slično učinila i Nemačka...Naime, nemačko Ministarstvo spoljnih poslova izdalo je upozorenje nemačkim građanim da ne putuju u opštine Zubin Potok,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.