Dačić sutra u SB UN o Kosovu

Izvor: B92, 13.Maj.2018, 21:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić sutra u SB UN o Kosovu

Beograd -- Savet bezbednosti UN razmatraće sutra novi tromesečni izveštaj generalnog sekretara UN Antonija Gutereša o radu Unmika.

Srbiju će na toj sednici predstavljati ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, najavilo je njegovo ministarstvo.

Dačić će u svom izlaganju dati osvrt na Izveštaj generalnog sekretara UN o radu UNMIK-a u izveštajnom periodu, odnosno, izneće ocenu Srbije aktuelne situacije na Kosovu i Metohiji i delovanju UNMIK-a, navodi ministarstvo.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
U izveštaju za period od 17. januara do 15. aprila Gutereš je izrazio zabrinutost zbog pogoršanja odnosa Beograda i Prištine, posebno posle hapšenja direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića i pozvao obe strane da se uzdrže od zapaljive retorike.

Takođe je izrazio zabrinutost zbog sporog napretka u istrazi ubistva lidera kosovskih Srba Olivera Ivanovića.

Gutereš je ocenio da je ponovo došlo do zastoja u dijalogu Beograda i Prištine, ali i naveo da je ohrabren naporima da se operacionalizuje integrisano kosovsko pravosuđe u skladu sa sporazumom Beograda i Prištine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.