Izvor: S media, 17.Mar.2013, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Vlada neće izdati narod, ni srpsku ideju o Kosovu i Metohiji (VIDEO)

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić uveren je u postizanje pravednog i poštenog rešenja za Kosovo i Metohiju. Dačić je, na Akademiji posvećenoj pogromu od 17. marta 2004. godine, rekao da imamo samo jedan put - a to je put dijaloga i mirnog rešavanja problema.

Premijer Srbije je kazao da "treba da se pripremamo i da pripremamo naš narod da živimo u situaciji kada nam je ta teritorija praktično okupirana", >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i dodao da "od toga kako ćemo se organizovati, zavisi i naša budućnost".

"Vlada Srbije nikada neće izdati svoj narod ni srpsku ideju o Kosovu i Metohiji, ali sa druge strane će se uvek rukovoditi neposrednim životnim problemima građana koji žive na Kosovu i Metohiji", kazao je premijer Dačić i podvukao da je povratak svakog Srbina na KiM herojsko delo.

"Nemamo prava na improvizaciju", poručio je premijer, istakavši da je takozvano kosovsko pitanje suštinsko pitanje budućnosti Srbije.

ZLOČIN BEZ KAZNE: Godišnjica pogroma Srba na Kosovu

(Tanjug)

Foto: Beta/Emil Vas/EV

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.