Izvor: S media, 12.Apr.2013, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Spremni smo na dogovor s Prištinom i bez posrednika

Vlada Srbije sve čini, i sposobna je za to, da ostvari svoja oba cilja - da razreši kosovski čvor i da nastavi sa evropskom integracijom zemlje. A razlog za rešavanje oba cilja je da Srbija, kao i Kosovo, počne da napokon normalno živi - osnovna je poruka srpskog premijera Ivice Dačića u intervjuu Danasu.

Dačić je uveren da će zvanični Beograd nastaviti pregovore s Prištinom, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << ako treba i bez posrednika, jer drugi način za rešavanje kosovskog problema ne postoji. Ujedno, tvrdi da je povezivanje (ne)postizanja sporazuma s Prištinom sa dobijanjem datuma početka pregovora o članstvu u EU i pogrešno i opasno.

"Podsećam vas da sam već napomenuo da je Srbija spremna, ako ne bude više bilo posrednika, da nastavi i direktne razgovore sa samom Prištinom, pre svega zato što je problem Kosova problem Beograda, i problem Prištine, i mi moramo i da nađemo način da ga rešimo. Mislim da je ta naša želja jasno prepoznata, i dobili smo, mogu i to da kažem, podršku da nastavimo sa razgovorima. Sve konsultacije su upravo zato i vezane za nastavak dijaloga i pronalaženje rešenja. Ledi Ešton, koju agenda i izveštaj koji sprema teraju na jasnije rokove, nije, i mi smo joj zbog toga zahvalni, odbacila mogućnost skorog nastavka dijaloga", izjavio je Dačić.

"Mi, kao što sam rekao, drugi put nemamo. I od prvog dana, mog prvog susreta sa Hašimom Tačijem, jasno smo pokazali kakvo je opredeljenje Srbije. I dan-danas imamo dobru veru da je to opredeljenje ispravno i jedino moguće.

Znate, mi smo počeli pregovore svesni da pitanje Kosova ne može, ne sme, više da bude pitanje krvi i tla, već pitanje života ljudi koji na njemu žive", dodao je Dačić.

(Danas)

FOTO: Beta/ Milan Obradović
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Srbija spremna na dogovor sa Prištinom i bez posrednika

Izvor: Press, 12.Apr.2013

Dačić je izrazio uverenje da će zvanični Beograd nastaviti pregovore s Prištinom, ako treba i bez posrednika, jer drugi način za rešavanje kosovskog problema ne postoji.. On smatra da je povezivanje (ne)postizanja sporazuma s Prištinom sa dobijanjem datuma početka pregovora o članstvu u EU...

Nastavak na Press...

Dačić: Spremni na dogovor s Prištinom i bez posrednika

Izvor: Blic, 13.Apr.2013, 10:58

Premijer Ivica Dačić izjavio je da Vlada Srbije sve čini i sposobna je za to da ostvari svoja oba cilja - da razreši kosovski čvor i da nastavi sa evropskom integracijom zemlje, a razlog za rešavanje oba cilja je da Srbija, kao i Kosovo, počne da napokon normalno živi...Dačić je izrazio uverenje...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.