Da li smo spremni za šamarčinu od EHF?

Izvor: Mondo, 27.Okt.2014, 21:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li smo spremni za šamarčinu od EHF?

Srbi će u sredu prvi put biti suočeni sa utakmicom selekcije samoproklamovane Republike Kosovo u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Dogodiće se to u Bukureštu! Najbolji rukometaši Rumunije ugostiće reprezentaciju takozvanog Kosova.

Evropska rukometna federacija (EHF) objavila je u ponedeljak da će muška selekcija Kosova igrati u sredu protiv Rumunije >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << kvalifikacini meč za kontinentalni šampionat 2018. godine.

Utakmica u Bukureštu biće debitantski nastup jednostrano proglašene Republike Kosovo u zvaničnim međunarodnim takmičenjima.

Rukometni savez Srbije u saradnji sa nacionalnim ministarstvom omladine i sporta bio je nemoćan da spreči taj nastup, nakon što je EHF 20. septembra na kongresu u Dablinu odobrio kosovskom savezu punopravno članstvo.

"Mi ćemo se potruditi da se kvalifikujemo, ali naš osnovni cilj ispunjen je time što smo stekli priliku da igramo", preneo je izjavu generalnog sekretara kosovskog rukometnog saveza Izeta Gjinovcija zvanični sajt EHF.

Rukometaši kosovske selekcije igraće u kvalifikacijama za EP u C grupi sa Rumunijom i Italijom.

Ne samo da je EHF doneo odluku da takozvano Kosovo ubuduće igra u svim takmičenjima pod okriljem Evropske rukometne federacije, već je žensku juniorsku reprezentaciju Srbije svrstao u kvalifikacionu grupu sa selekcijom južne srpske pokrajne.

Turnir će se, taško je verovati da je u pitanju slučajnost, igrati upravo na Kosovu!

Pored Srbije učestvovaće selekcije Rumunije i Slovačke, reprezentacije država koje takođe nisu priznale nezavisnost Kosova.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.