DSS u kampanji protiv izbora na KiM

Izvor: B92, 03.Okt.2013, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS u kampanji protiv izbora na KiM

Beograd -- DSS sutra Ustavnom sudu podnosi predlog za ocenu ustavnosti sporazuma o telekomunikacijama i energetici Beograda i Prištine.

Time ova stranka zvanično započinje kampanju protiv izbora na Kosovu i Metohiji, zakazanih za 3.novembar.

DSS će predati predlog za ocenu ustavnosti sporazuma "koje je Vlada Srbije zaključila u Briselu sa albanskim separatistima", izjavio je portparol te stranke Petar Petković

Za automatsko pokretanje postupka pred Ustavnim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sudom, DSS je sakupila 25 potpisa poslanika u Skupštini Srbije.

Petković je naveo i da "podnošenjem predloga Ustavnom sudu, DSS zvanično započinje i kampanju protiv lažnih izbora na KiM", istakavši da je "izlazak na lažne izbore, izlazak iz Srbije".

On je podsetio i da je DSS do sada Ustavnom sudu podnela šest predloga za ocenu ustavnosti više uredbi Vlade, kao i "zaključenih sporazuma u Briselu između Vlade Srbije i albanskih separatista".

Petković je dodao i da je DSS zahtevala da Ustavni sud donese odluku da li je u ovim slučajevima prekršen Ustav, istakavši da do toga nije došlo i da "Ustavni sud sramno ćuti".

"Iako je reč o najbitnijim ustavnim pitanjima kojima se rešava budućnost i sudbina Srbije, Ustavni sud sramno ćuti. Jedini posao Ustavnog suda je da štiti Ustav Srbije, a vidimo da je predsednik Ustavnog suda Dragiša Slijepčević pod strahom od sadašnje vlasti. Ako se plaši predsednik Ustavnog suda od vlasti, kakvu onda on poruku šalje običnim gradjanima", naveo je Petković.

Dodao je da podnošenjem predloga Ustavnom sudu, DSS i zvanično počinje kampanju protiv izbora na Kosovu i Metohiji.

"Izlazak na lažne izbore izlazak je iz Srbije i tu istinu treba da zna svaki naš građanin", rekao je Petković.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DSS počinje zvaničnu kampanju protiv izbora na KiM

Izvor: Press, 03.Okt.2013

DSS će predati predlog za ocenu ustanovnisti sporazuma "koje je Vlada Srbije zaključila u Briselu sa albanskim separatistima", izjavio je danas portparol te stranke Petar Petković.. On je u stranačkom saopstenju naveo da je za automatsko pokretanje postupka pred Ustavnim sudom, DSS sakupila 25 potpisa...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.