DSS traži UNMIK na prelazima

Izvor: B92, 19.Sep.2011, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS traži UNMIK na prelazima

Beograd -- Demokratska stranka Srbije zatražila je da se sa administrativnih prelaza na severu Kosova povuku carinici Kosova i da sve poslove na prelazima preuzme UNMIK.

"Da bi se sadašnja situacija razrešila, neophodno je da se ilegalni carinici kosovskih Albanaca povuku i da sve poslove na administrativnim prelazima ponovo preuzme UNMIK, koji je jedini ovlašćen u skladu sa Rezolucijom 1244 UN da upravlja administrativnim prelazima", rekao je portparol DSS Petar Petković.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Na konferenciji za novinare, Petković je kazao da DSS snažno podržava srpski narod na Kosovu, koji već četiri dana, "mirno i dostojanstveno brani državu Srbiju, obzirom da je nenasilan otpor srpskog naroda jasan pokazatelj da administrativni prelazi ne mogu da zažive kao granični prelazi".

Portparol DSS je pozdravio najavu Ustavnog suda Srbije da će, na zahtev te stranke, razmatrati ustavnost Statuta Vojvodine.

"Ustavni sud je jedini merodavan da donese odluku o tome da li je Statut Vojvodine u skladu sa Ustavom Srbije ili nije i to će biti prilika da se javnost Srbije upozna sa odlukom Ustavnog suda koja će biti od presudne važnosti i za Srbiju i za njenu severnu pokrajinu Vojvodinu", rekao je Petković.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

D S S: Na prelaze vratiti UNMIK

Izvor: S media, 19.Sep.2011

Na administrativne prelaze na severu Kosova treba da se vrati UNMIK, smatraju iz Demokratske stranke Srbije. UNMIK je jedini ovlašćen za takvo delovanje prema Rezoluciji 1244 UN. ..Demokratska stranka Srbije zatražila je danas da se sa administrativnih prelaza na severu Kosova povuku carinici Kosova...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.