DSS: Zbog mosta na Ibru ugrožena bezbednost Srba na severu KIM

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Avg.2016, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Zbog mosta na Ibru ugrožena bezbednost Srba na severu KIM

Demokratska stranka Srbije (DSS) ocenila je danas da Vlada Srbije ugrožava bezbednost Srba na severu Kosova time što je prihvatila da se se uspostavi saobraćaj preko mosta na Ibru koji spaja severni, srpski, i južni, albanski deo Kosovske Mitrovice.

"Sigurnost Srba koji žive u severnoj Kosovskoj Mitrovici ozbiljno se dovodi u pitanje, jer je od 1999. godine do zatvaranja mosta na Ibru na njemu zabeleženo više od hiljadu incidenata", saopštila je ta stranka.

DSS >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je navela i da se time "posle ukidanja srpskih institucija na KiM i prihvatanja učešća srpskih predstavnika u Skupštini i Vladi Kosova, nastavlja intenzivno integrisanje srpskih opština na severu Kosova i Metohije u sistem samoproglašene Republike Kosovo".

"Građani Srbije neka procene koliko su istinite reči premijera Aleksandra Vučića da će vlada, "vodeći odgovornu politiku, činiti sve da interesi našeg naroda, kao i da naši vitalni državni i nacionalni interesi na Kosovu i Metohiji budu zaštićeni", dodaje se u saopštenju.

Ta stranka tvrdi i da je do početka radova na uspostvaljanju saobraćaja preko mosta na Ibru došlo zbog nastavka evropskog puta Srbije.

U Kosovskoj Mitrovici danas su, uklanjanjem Parka mira, počeli radovi na mostu preko Ibra koji spaja severni, srpski sa južnim, albanskim delom tog grada.

Radovi obuhvataju i pretvaranje Ulice kralja Petra u pešačku zonu i revitalizacija mosta, a treba da budu završeni u januaru iduće godin,e tako da će most koji od 1999. godine razdvaja grad na albanski i srpski deo, biti ponovo otvoren za saobraćaj.

Posredstvom Evropske unije utvrđeno je da radovi počnu danas, a u skladu sa Sporazumom o mostu i uklanjanju Parka mira, postignutim 25. avgusta 2015. godne u Briselu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DSS: Zbog mosta na Ibru ugrožena bezbednost Srba

Izvor: RTS, 14.Avg.2016

. Demokratska stranka Srbije ocenila je da Vlada Srbije ugrožava bezbednost Srba na severu Kosovu jer je započelo uklanjanje takozvanog "Parka mira", kojim je most na Ibru u Kosovskoj Mitrovici bio zatvoren za saobraćaj, razdvajajući srpski i albanski deo grada.

Nastavak na RTS...

DSS: Otvaranje mosta ugrožava bezbednost Srba

Izvor: B92, 14.Avg.2016

DSS je ocenila je da Vlada Srbije ugrožava bezbednost Srba na severu Kosova time što je prihvatila da se se uspostavi saobraćaj preko mosta na Ibru..."Sigurnost Srba koji žive u severnoj Kosovskoj Mitrovici ozbiljno se dovodi u pitanje, jer je od 1999. godine do zatvaranja mosta na Ibru na njemu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.