DSS: Zamrznuti konflikt sprečava nove ratove na Balkanu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2018, 07:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Zamrznuti konflikt sprečava nove ratove na Balkanu

Predsednik Demokratske stranke Srbije, Miloš Jovanović, izjavio je da bi ishitreno rešenje i priznavanje secesije takozvanog Kosova uvelo Srbiju i područje celog regiona u period destabilizacije, koji je u prošlosti najčešće eskalirao do oružanih sukoba.

Onaj ko odbacuje ideju zamrznutog konflikta, kao što to energično čini predsednik Srbije Aleksandar Vučić, unapred se odriče mogućnosti da se kosovski problem reši pravednim, dugoročno održivim kompromisom, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u današnjim okolnostima nije moguć, istakao je Jovanović u izjavi prosleđenoj medijima.

"Upravo zato, da bi pred srpskom javnošću pokušao da opravda prihvatanje po nalogu zapada ubrzanog rešenja konačnog statusa Kosova i Metohije, a nadajući se da će za priznavanje nezavisnosti Kosova nešto istrgovati, predsednik Vučić pribegava najgrublјoj manipulaciji zastrašivanjem ratom", rekao je on.

Predsednik DSS smatra da je potpuna besmislica zalaganju za zamrznuti konflikt pripisivati ratnohuškači karakter, a da "svakodnevno ponavlјanje ove laži ima za cilј pripremu građana Srbije za prihvatanje odluke o odricanju Kosova i Metohije, koja će biti predstavlјena kao "najbolјa moguća" alternativa ratu i stradanju".

"Istina je potpuno drugačija: upravo bi ishitreno rešenje i priznavanje secesije Kosova uvelo Srbiju i područje celog regiona u period destabilizacije, koji je u prošlosti najčešće eskalirao do oružanih sukoba. Zaista - Srbija nema decu za nove ratove! Zato su zamrznuti konflikt u postojećim okolnostima i stalni dijalog jedino mirotvorno rešenje", zaključuje se u saopštenju DSS.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.