DSS: Samo bojkot izbora Srbiju spasava

Izvor: Vesti-online.com, 29.Sep.2013, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Samo bojkot izbora Srbiju spasava

Predsednik Demokratske Stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica rekao je danas da bi srpski narod neizlaskom na lokalne izbore na Kosovu poslao jasnu poruku sadašnjoj, ali i svakoj budućoj vlasti u Srbiji, da se uzalud odriče svog naroda, "jer se narod nikada neće odreći Srbije".

Koštunica je na skupu u Centru Sava "Protiv lažnih izbora na Kosovu i Metohiji", rekao da izlazak na ove izbore 3. novembra u suštini znači priznavanje lažne države Kosovo, kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << što neodazivanje glasanju "znači da je narod odlučio da pripada svojoj Srbiji".

  Vojislav Koštunica

 

Lider DSS-a je kazao da "lažni" izbori 3. novembra predstavljaju "odsudni, ako ne i završni čin u pokušaju da se otme Kosovo od Srbije, a glavni saučesnik i pomagač" u tom cilj je sadašnja vlast.

 

"Zato je neizlazak na ove izbore od sudbonosnog značaja za srpski narod i Srbiju", rekao je Koštunica.

 

Današnji skup upriličen je, dodao je on, kako bi se pružila iskrena podrška srpskom narodu na Kosovu koji ne pristaje da se potčini "separatističkoj albanskoj vlasti i koji brani neprikosnoveno i istorijsko pravo da Kosovo i Metohija pripadaju Srbiji".

 

Koštunica je rekao da je u "temeljima tih izbora bombardovanje Srbije, nasilje, nepravo i sila", dok su na suprotnoj strani međunarodno pravo, rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti UN, Povelja UN i Ustavu Srbije.

 

"Izlaskom ili neizlaskom na izbore svaki pojedinac odgovara na pitanje da li hoće da pripada lažnoj državi Kosovo ili svojoj Srbiji", rekao je Koštunica i dodao da se neizlaskom na kosovske lokalne izvore brani "i sama Srbija pretećih samouništenja.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.