DSS: Razgraničenje suprotno vitalnim interesima Srbije

Izvor: RTS, 04.Maj.2019, 03:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Razgraničenje suprotno vitalnim interesima Srbije

Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović kaže da je ideja takozvanog razgraničenja, a zapravo "prihvatanja secesije Kosova i Metohije propala ne zato što su je odbili građani Srbije i srpski narod u celini, koji bi to svakako učinio da je bio pitan", već zato što su tu ideju iz sopstvenih razloga odbile pojedine zapadne sile kao i kosmetski Albanci, saopštila je informativna služba DSS-a. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Miloš Jovanović ističe da su kosmetski Albanci tako pokazali veću brigu za očuvanje "teritorijalne celovitosti secesionističkog Kosmeta, nego što to čini aktuelna vlast u Beogradu" kada je u pitanju zaštita teritorijalne celovitosti sopstvene države.

"Važno je podsetiti i na činjenicu da je ideja takozvanog razgraničenja suprotna kako Ustavu Srbije, tako i međunarodnom pravu, odnosno Rezoluciji 1244 SB UN koju u punoj meri uvažavaju i poštuju velike sile poput Ruske federacije i NR Kine protiveći se time i same politike takozvanog razgraničenja", naveo je Jovanović.
Prema njegovim rečima tu Rezoluciju u punoj meri uvažavaju i poštuju velike sile, poput Ruske federacije i NR Kine protiveći se time i samoj politici takozvanog razgraničenja.
Predsednik DSS-a navodi da je ideja o razgraničenju suprotna vitalnim interesima zemlje.
"Prihvatanjem secesije KiM uz minimalnu korekciju administrativne linije, odnosno politiku razgraničenja za koju se toliko silno zalagao aktuelni predsednik Aleksandar Vučić, otvorio put za dalju geopolitičku destabilizaciju zemlje i nepovratno ugrozila njenu budućnost", naglasio je Jovanović.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.