DSK predao zahtev za izglasavanje nepoverenja Vladi Kosova

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Mar.2020, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSK predao zahtev za izglasavanje nepoverenja Vladi Kosova

Demokratski savez Kosova (DSK) predao je Skupštini Kosova potpise više od 40 poslanika sa zahtevom za izglasavanje nepoverenja Vladi premijera Aljbina Kurtija, saznaje portal koha.net u Skupštini Kosova.

Prethodno je šef poslaničke grupe DSK Arben Gaši izjavio da su obezbeđeni potpisi za pokretanje postupka.

"Verujem da ćemo predati potpise na kraju radnog vremena ukoliko ne bude konkretnih poteza premijera Kurtija. Sve što mogu da potvrdim je da je potpisa prikupljeno >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << više nego što je potrebno", kazao je Gaši za agenciju Kosovapres.

Gaši je ukazao na to da je lider DSK Isa Mustafa ostavio vremena do danas da premijer Kurti ukine takse na robu iz Srbije i BiH, poništi odluku o smeni Agima Veljijua sa funkcije ministra unutrašnjih poslova i javne uprave i da se izvini DSK i Veljijuu, navodeći "da sada sve zavisi od kosovskog premijera".

Stranka Isa Mustafe ima 28 poslanika, među kojima se četvoro protive rušenju Vlade Aljbina Kurtija.

Alijansa za budućnost Kosova ima 13 poslanika, a Socijaldemokratska inicijativa i Alijansa novo Kosovo šest poslanika, što je dovoljno da se pokrene postupak.

Za sada se ne zna da li će zahtev DSK za izglasavanje nepoverenja Vladi premijera Kurtija, podržati i Demokratska partija Kosova koja ima 24 poslanika.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.