DSK i Samoopredeljenje odbili poziv Veseljija za sastanak o dijalogu sa Srbijom

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Jul.2018, 21:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSK i Samoopredeljenje odbili poziv Veseljija za sastanak o dijalogu sa Srbijom

Opozicione stranke, Demokratski savez Kosova i Samoopredeljenje, su odbile da učestvuju na sastanku lidera parlamentarnih političkih stranaka koji je za ponedeljak sazvao predsednik Skupštine Kosova i lider Demokratske partije Kosova, Kadri Veselji i na kojem treba da se postigne saglasnost o nacionalnom konsenzusu za finalni deo dijaloga Kosovo Srbija, javljaju prištinski mediji.

Dijalog Kosova i Srbije, kojem posreduje >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Evropska unija i koji je podržan od strane SAD, ima za cilj normalizaciju odnosa između dve zemlje i međusobno priznanje, kao i da obezbedi sedište Kosova u organizaciji Ujedinjenih nacija", kaže se u pozivu i dodaje ;da će glavnu reč u dijalogu, njegovom nadgledanju i odlučivanju imati Skupština Kosova.

Zajedno sa pozivom Veselji je dostavio i okvirni dokument o dijalogu, kao osnovu za diskusiju i dopunu novim predlozima i sugestijama.

Sastanak će biti zatvoren za medije i počeće u 10 časova u zgradi Skupštine Kosova.

Poslanik Demokratskog saveza Kosova, Ljumir Abdidžiku je rekao da je sastanak samo improvizacija i da na njemu DSK neće učestvovati.

Poslanica Samoopredelenja, Aljbuljena Hadžiu smatra besmislenim sastanak koji je sazvao Veselji imajući u vidu da je za sutra zakazana sednica Skupštine Kosova na kojoj je na dnevnom redu upravo tačka o dijalogu sa Srbijom.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.