DRŽAVA SRBIJA BRINE O SVIM GRAĐANIMA: Kancelarija za KiM gradi kuću za srpsku porodicu u Klokotu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Nov.2020, 23:24

DRŽAVA SRBIJA BRINE O SVIM GRAĐANIMA: Kancelarija za KiM gradi kuću za srpsku porodicu u Klokotu!

Vasilija Đošić i njena deca Anastasija (6) i Sergej (8), koji žive u jednoj sobi u opštini Klokot na Kosovu, uskoro će dobiti novu kuću, koju će im izgraditi Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

Početkom maja ove godine deca su ostala bez oca, a Vasilija bez supruga Jadrana, zbog kojeg se iz Smedereva vratila na Kosovo.

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković kazao je da država >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Srbija brine o svim svojim građanima i da će Đošići uskoro dobiti krov nad glavom.

- Naš zadatak i naša obaveza je da budemo uz svoj narod na Kosovu i Metohiji. Đošići nisu sami, država Srbija je uz njih i uskoro će dobiti kuću. Vasilija u njena deca su istrajni u nameri da ostanu na Kosmetu i u tome ćemo im pomoći - kazao je Petković.

Vasilija Đošić je rođena u Đakovici, ali je morala da napusti svoje ognjište. Na Kosovo se vratila pre devet godina kada se udala za Jadrana.

- Da li je moguće? Stvarno ću dobiti kuću? Bog neka dobrim vrati svima. Hvala državi Srbiji i Kancelariji za Kosovo i Metohiju. Verujte, srce će mi stati od sreće - kazala je Vasilija.

Ona se podsetila kada je kao dete morala da ode sa Kosova.

- Iz Đakovice gde sam rođena pobegli smo u centralnu Srbiju. Više to nikada neću uraditi. Porasla sam u jednom selu kod Smedereva, ali me je srce vuklo da se ovde vratim. Krv nije voda - rekla je Vasilija.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.