Izvor: S media, 06.Maj.2013, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DRUGA ŠANSA ZA DOGOVOR: Približeni stavovi o primeni sporazuma

Sastanak premijera i vicepremijera Ivice Dačića i Aleksandra Vučića sa načelnicima pet kosovskih okruga posvećen briselskom sporazumu počeo je nešto posle 13 časova u Vladi Srbije. Sastanak je trajao oko dva sata.

Načelnik Prizrenskog okruga Jovica Budurica izjavio je da je sastanak u Vladi Srbije bio konstruktivan i koristan, ali da ne može da kaže da je prihvaćeno sprovodjenje sporazuma o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

"O konkretnim >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << problemima treba da se dogovorimo na terenu", rekao je Budurica novinarima posle dvoiposatnog sastanka s premijerom i prvim potpredsednikom vlade, Ivicom Dačićem i Aleksandrom Vučićem.

Budurica je dodao da su načelnici okruga s Kosova približili stavove o sprovodjenju sporazuma, kao i da im je Vučić obećao da će uraditi sve da kosovski Srbi, bez obzira da li zive južno ili severno od Ibra, dobiju što povoljniji status pre kosovskih izbora.

Na sastanku su učestvovali Budurić, načelnik Kosovskog okruga Vladeta Kostić, načelnik Kosovsko-mitrovačkog okruga Radenko Nedeljković, načelnica Pećkog okruga Vinka Radosavljević i načelnik Kosovsko-pomoravskog Srđan Mitrović.

Prethodni sastanak predstavnika Srba sa severa Kosova koji je imao za cilj postizanje saglasnosti oko primene briselskog sporazuma održan je 30. aprila u Beogadu i tada nije postignut dogovor jer se kosovoski Srbi protive njegovoj primeni.

(RTS/Tanjug/Beta)

Foto: Beta/Marko Rupena/AV
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.