DRAMATIČNO UPOZORENJE IZ BUNDESTAGA: Svi puštaju Kurtija da ubija Srbe na Kosovu, to je zastrašujuće!

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Apr.2023, 08:26

DRAMATIČNO UPOZORENJE IZ BUNDESTAGA: Svi puštaju Kurtija da ubija Srbe na Kosovu, to je zastrašujuće!

Nemačka poslanica kaže da je imala priliku da ode u selo Gotovuša i da se uveri da Srbi žive u stalnom strahu za život.

Žaklin Nastić, poslanica Levice u nemačkom Bundestagu, upozorava da zapadni zvaničnici, uključujući i vlast u Berlinu, uopšte ne utiču na takozvanog "kosovskog premijera" Aljbina Kurtija da smiri situaciju u pokrajinu, već su mu naprotiv "dozvolili da bez kazne ubija Srbe?!"

Nastićeva je u martu posetila >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Kosovo i Metohiju, gde su je čuvala dvojica naoružanih pripadnika nemačkog Saveznog zavoda za borbu protiv kriminala, jer je dobila stravične pretnje zbog protivljenja nezavisnosti 'Kosova'.

Nemačka poslanica kaže da je imala priliku da ode u selo Gotovuša, gde je šiptarski terorista Azem Kurtaj na Badnji dan pucao u braću Stefana (11) i Miloša (21) Stojanovića, i da se uveri da Srbi žive u stalnom strahu za život.

- Zvanični Berlin propušta priliku da pritisne Prištinu kako bi se stanje na KiM smirilo. Krivica se jednostrano pripisuje Beogradu, pritisak se vrši samo na Beograd, ali ne i na Aljbina Kurtija i one koji politički vuku konce na Kosovu.

- Srbi se plaše da su na listi za odstrel! Svi vide da je moguće pokušati ubistvo Srba i izvući se sa time. Niko se za to ne kažnjava, niti mora u zatvor!?! To je stvarno zastrašujuće! Postoji veliki strah, jer je situacija sada eksplozivna kako nije bila godinama... - upozorava Nastićeva.

Komentarišući ove navode, bivši šef diplomatije Vladislav Jovanović kaže da je Nastićeva veoma realna, ali da, nažalost, nema veliku podršku jer je nemačka vlada izrazito na strani Prištine.

- Nastićeva je videla kakva je stvarnost na Kosovu i Metohiji. Nažalost, njeno mišljenje je usamljeno u odnosu na celinu političkog poretka Nemačke, jer je zvanični stav Berlina da snažno podržava nezavisnost 'Kosova'. Ipak, ovakve izjave su veoma dobrodošle, iako su samo jedan glas u nemačkom proalbanskom horu - zaključuje Jovanović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.