DRAMA I NASILJE NA KOSOVU I METOHIJI! Albanci proterali važnog srpskog zvaničnika, HAJKA NA DRUGOG!

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Sep.2019, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DRAMA I NASILJE NA KOSOVU I METOHIJI! Albanci proterali važnog srpskog zvaničnika, HAJKA NA DRUGOG!

Zamenika direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušana Kozareva danas su na putu od Raniluga ka Novom Brdu zaustavili prištinski policajci, i primorali ga da napusti našu južnu pokrajinu, saopštila je Kancelarija za KiM.

- Dvadesetak policajaca je, sa pet vozila, sprovelo Kozareva do administrativnog prelaza Končulj, sa obrazloženjem da ''predstavnici državnih organa Srbije nisu poželjni na kosovskim izborima - navodi se u saopštenju.

Kozarev je, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << naime, trebalo da danas prisustvuje jednom od predizbornih skupova Srpske liste na kojem je, prema saopštenju, trebalo da "prenese poruku jedinstva srpskog naroda na Kosovu i Metohiji sa državom Srbijom".

- Tzv. kosovska policija pokušava da uhvati i pomoćnika direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića, koji se sa istim ciljem uputio ka Plemetinu. Ovaj nasilnički akt Prištine u suprotnosti je sa svim dogovorima o slobodi kretanja, i predstavlja brutalnu demonstraciju sile sa očiglednim ciljem da se Srbi na Kosovu i Metohiji zastraše i odvrate od podrške Srpskoj listi - saopštava Kancelarija za KiM i dodaje:

- Tzv. kosovska policija se na ovaj način direktno stavila u službu politike, a sve u interesu političkih subjekata koji se uz albansku podršku bore sa Srpskom listom za deset zagarantovanih srpskih poslaničkih mesta u parlamentu privremenih institucija samouprave u Prištini. Upozoravamo vinovnike ovakvih nasilnih akata i provokacija da će krivično odgovarati kada postanu dostupni našim pravosudnim organima.

U saopštenju se ističe da "Srbija neće biti odstranjena sa Kosova i Metohije besmislenim nasilničkim akcijama".

- Srpski narod će, uprkos ovom nasilju, referendumski 6. oktobra glasati za čvrste veze sa svojom državom. O bespravnom postupanju prema zvaničnicima državne institucije Srbije biće informisane sve međunarodne instance - zaključeno je u saopštenju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Kosovski policajci proterali Kozareva, traže i Petkovića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Sep.2019

Zamenika direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušana Kozareva danas su na putu od Raniluga ka Novom Brdu zaustavili prištinski policajci, i primorali ga da napusti našu južnu pokrajinu, saopštila je Kancelarija za KiM..."Dvadesetak policajaca je, sa pet vozila, sprovelo Kozareva do administrativnog...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.