DPK: Kurtijevo nema pregovora, pretvorilo se u dijalog o autonomiji za sever Kosova

Izvor: Beta, 29.Apr.2021, 18:17

DPK: Kurtijevo nema pregovora, pretvorilo se u dijalog o autonomiji za sever Kosova

Vršilac dužnosti predsednika Demokratske partije Kosova (DPK) Enver Hodžaj ocenio je danas da je premijer Kosova Aljbin Kurti, od stava da nema pregovora i da je samoopredelenje jedino rešenje za Kosovo, sada došao u situaciju da razgovora o "autonomiji" za Srbe na severu Kosova.Reagujući na izjavu Kurtija u Briselu da bi dijalog sa Srbijom mogao da se nastavi u junu, Hodžaj je rekao da se na razgovore ide "bez platforme i strategije"."Njegovom potvrdom ponovnog uspostavljanja dijaloga sa Srbijom, Aljbin Kurti danas je oborio sve svoje političko nasledje protiv pregovora Kosovo i Srbija. Kurti je nastavio dijalog u Briselu bez uspostavljanja reciprociteta sa Srbijom i bez platforme ili strategije", rekao je on.Prema njegovim rečima, Kurti se u Briselu dogovorio da započne pregovore o autonomiji Srba na Kosovu."Posle (parole) bez pregovora – Samoopredelenje, Kurti se u Briselu složio da udje u pregovore o autonomiji Srba na Kosovu i poništi plan (specijalnog posrednika UN Martija) Ahtisarija, koji je omogućio nezavisnost Kosova. DPK kao državotvorna stranka suprotstaviće se bilo kojoj ideji koja želi da sruši državu Kosovo i ustavni poredak. U Briselu bi trebalo da se razgovara samo o uzajamnom priznanju, ništa drugo", rekao je Hodžaj.Sa druge strane, i opozicioni Demokratski savez Kosova (DSK) ...
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Kurti: Non pejper došao iz Beograda i Rusije

Izvor: Danas, 29.Apr.2021

Premijer Kosova, Aljbin Kurti, rekao je da ne veruje da „non pejperi“ koji od nedavno kruže, potiču iz evropskih prestonica ili iz Sjedinjenih Američkih Država.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.