DONETA ODLUKA! Kina ulazi u ODSUDNU BITKU ZA KOSOVO! Velike svetske sile NEKA SE SPREME za udar!

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Okt.2018, 01:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DONETA ODLUKA! Kina ulazi u ODSUDNU BITKU ZA KOSOVO! Velike svetske sile NEKA SE SPREME za "udar"!

Ministar spoljnih poslova Srbije izjavio je da je "u punom jeku diplomatska bitka Pekinga da se Kosovo u novembru ponovo nađe na dnevnom redu sednice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, pošto je pre tri meseca voljom Velike Britanije odatle skinuto".

- Velike su šanse, ali još ništa nije gotovo - rekao je Dačić, koji se nalazi u španskom gradu Malagi na Mediteranskoj konferenciji OEBS.

Dačić je objasnio da je  ovih dana na Ist riveru u toku dogovor >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << članica Saveta bezbednosti o tačkama dnevnog reda naredne sednice ovog tela UN, koja bi trebalo da bude održana početkom sledećeg meseca.

- Dnevni red još nije usvojen, tek se pričalo o preliminarnom, ali su se Velika Britanija, SAD, Francuska i Švedska odmah usprotivile stavljanju izveštaja generalnog sekretara o situaciji na Kosovu na agendu Saveta bezbednosti. Ovih dana odlučivaće se o tome. Kina će svakako predložiti tu tačku - naveo je Dačić.

Mediji navode da, iako se neka stalna članica ne slaže sa predlogom predsedavajućeg Savetu bezbednosti, što će u novembru postati Kina, ta članica nema mogućnost da na to uloži veto, ali bi presedan u UN bio kada bi se ovog puta glasalo o tačkama dnevnog reda.

Možete nas pratiti na našem Instagram profilu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Ako bude glasanja, to otvara mnoga druga pitanja...

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Okt.2018

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je velika verovatnoća da će 14. novembra biti održana sednica SB UN na kojoj će se govoriti o temi Kosova i Metohije, osim ukoliko Velika Britanija ili neka druga zapadna zemlja ne zatraži glasanje i na tom glasanju dobije većinu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.