DONETA ODLUKA! Još jedna država šalje trupe na Kosovo i Metohiju, jačaju brojno stanje!

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Okt.2023, 00:33

DONETA ODLUKA! Još jedna država šalje trupe na Kosovo i Metohiju, jačaju brojno stanje!

Prethodno su to uradile Velika Britanija i Rumunija

Vlada Severne Makedonije donela je na današnjoj sednici odluku da poveća broj pripadnika u Misiji Kfora na Kosovu, saoštila je makedonska vlada. Skoplje će na Kosovo poslati dodatni vod od 35 vojnika.

Kako se navodi, odluka je doneta na osnovu preporuka visokih vojnih predstavnika NATO i zaključaka donetih na sastanku načelnika generalštabova zemalja članica Inicijative za saradnju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u oblasti odbrane, u cilju jačanja bezbednosti i bezbednosti tzv. Kosova.

Uz ovo povećanje broja vojnika, makedonski kontigent Kfora brojaće ukupno 101 pripadnika. Ranije je već na Kosovo stigao dodatni broj vojnika iz Velike Britanije i Rumunije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.