DOK SU NAŠA DECA TAMO, KOSOVO JE SRCE SRBIJE: Mališani sa KiM snimili pesmu zbog koje ćete plakati kao kiša (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Sep.2021, 13:43

DOK SU NAŠA DECA TAMO, KOSOVO JE SRCE SRBIJE: Mališani sa KiM snimili pesmu zbog koje ćete plakati kao kiša (VIDEO)

Oni su naše najveće bogatstvo

Autorsku pesmu "Srbija" snimila su deca sa Kosova i Metohije pod pokroviteljstvom Učiteljskog fakulteta u Leposaviću i uz podršku Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Stručnjaci kažu da takve pesme imaju veliku ulogu u nacionalnom vaspitanju mladih jer doprinose razvijanju najplemenitijih ljudskih osecanja.

- Pesma je posvećena Srbiji, to je jedna lepa rodoljubiva pesma, kojom su deca sa KiM želela da iskažu svoju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ljubav, poštovanje i odsanost svojoj zemlji. Ali, i zahvalnost i podršku koju Srbija pruža našem narodu na KiM - rekla je Biljana Belojica Pavlović, profesor muzike na Učiteljskom fakultetu Prizren-Leposavić.

Istraživanja pokazuju da su ovakve pesme zapostavljene u nastavnom procesu u Srbiji, ali kako kaže profesorka Biljana, to ne važi i za decu da Kosova i Metohije.

- Upravo deca sa KiM iskazuju veće interesovanje za takve pesme, što je potpuno i očekivano s obzirom na okolnosti i uslove živote - istakla je Biljana i dodala da kroz ovaj projekat neće stati sa namerom da kroz pesmu prikazuju ljubav i rodoljublje.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.