DETALJNO SAM IH OBAVESTIO O SITUACIJI NA KOSOVU Vučić se sastao i razgovarao sa bin Zajedom i Orbanom

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Sep.2023, 14:30

"DETALJNO SAM IH OBAVESTIO O SITUACIJI NA KOSOVU" Vučić se sastao i razgovarao sa bin Zajedom i Orbanom

Razgovarali o proširenju saradnje u više oblasti.

Predsednik Vučić sastao se danas sa premijerom Mađarske i princem prestolonaslednikom Abu Dabija, u Palati Srbije.

Vučić je na svom nalogu ocenio da je ovo bio odličan i sadržajan sastanak, tokom kojeg je premijera detaljno obavestio o poslednjiim događajima na Kosovu i Metohiji.

- Razmotrili smo i brojne teme u okviru inicijative za uspostavljanje strateške bezbednosti regiona u oblasti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << energetike, vodosnabdevanja, prehrambene industrije i ljudskih resursa.

- Razgovarali smo i o velikim investicionim potencijalima koji su se otvorili u okviru predstojećeg EXPO2027, kao i o širenju saradnje u oblasti novih projekata, inovacija, istraživanja, zdrave i zelene energije i tehnologija budućnosti.

- Zahvalan sam prijateljima iz UAE i Mađarske na spremnosti da čuju naše predloge, planove i ideje, kao i na interesovanju da učestvuju u daljem razvoju Srbije, ali i na posebnoj posvećenosti jačanju čvrstog partnerstva sa našom zemljom i njegovoj nadogradnji u godinama koje dolaze, izjavio je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, nakon trilateralnog sastanka sa princem prestolonaslednikom Abu Dabija Nј.V. šeikom Kaledom bin Mohamedom bin Zajedom Al Nahjanom i predsednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić sa Orbanom i Al Nahjanom razgovaro o investicionim potencijalima i saradnji

Izvor: Beta Video, 29.Sep.2023

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je posle sastanka sa najvišim zvaničnicima Mađarske i Ujedinjenih Arapskih Emirata da su razgovarali o velikim investicionim potencijalima koji su se otvorili u okviru manifestacije  EXPO 2027 i o širenju saradnje u oblasti novih projekata,...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.