DEČAK-UBICA SA KOSOVA ZVANIČNO OPTUŽEN ZA UBISTVO: Pucao u glavu najboljem drugu, a sve to zbog TikToka

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Feb.2024, 16:37

DEČAK-UBICA SA KOSOVA ZVANIČNO OPTUŽEN ZA UBISTVO: Pucao u glavu najboljem drugu, a sve to zbog TikToka

Majka sve vreme tvrdi da je oružje koje je koristio prilikom ubistva bilo u kući pod ključem.

Dečak je kobnog jutra majci rekao da se ne oseća dobro i da želi da ostane kod kuće. Kada je majka (42) napustila stan, ona je navodno pronašao način da uzme dedin pištolj, a potom je u glavu upucao svog najboljeg druga.

Protiv dečaka (15), poreklom sa Kosova, podignuta je optužnica u Nemačkoj za ubistvo dečaka u školi.

On se tereti da je u novembru >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prošle godine pucao svom najboljem drugu u glavu, a potom bacio Molotovljev koktel u prostorijama škole. Sve je navodno učinio nakon što je gledao izazov na TikToku.

Dečak se tereti, između ostalog, za ubistvo sa predumišljajem, a trenutno se nalazi u pritvoru.

Prema optužnici on je 9. novembra 2023. godine upucao svog druga iz razreda i to oružjem koji je uzeo iz svog porodičnog doma sa 40 komada municije. On je potom pokušao da baci Molotovljev koktel u učionici i na stepeništu, ali mu to nije pošlo za rukom.

Kako piše Bild, dečak je kobnog jutra majci rekao da se ne oseća dobro i da želi da ostane kod kuće. Kada je majka (42) napustila stan, ona je navodno pronašao način da uzme dedin pištolj, a potom je u glavu upucao svog druga (15), nakon čega mu je roditelj drugog đaka oteo oružje.

Navodno je dečak ideju da ubije dobio na TikToku. Postoje sličnosti sa ubistvom 14-godišnjeg deteta u dvorištu škole u Loru dva meseca ranije. Osumnjičeni za to ubistvo je ukrao pištolj od komšije, koji je tada bio u bolnici.

Srbija Danas/Telegraf
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.