Izvor: Blic, 04.Jun.2023, 12:43

"DALI SMO KURTIJU MNOGO SIGNALA" Gabrijel Eskobar o nemirima na severu Kosova: "Dao nam je obećanje, ali sve se pretvorilo u sukob"

Premijer Kosova Aljbin Kurti nije poslušao predloge međunarodne zajednice povodom situacije na severu, iako je obećao da će gradonačelnici imati samo tehnička ovlašćenja, izjavio je specijalni izaslanik Sjedinjenih Američkih Država za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Zapovednik Kfora: Kurti krivac za krizu s opštinama, upotrebio i policiju bez ovlašćenja

Izvor: Danas, 04.Jun.2023

Kosovski premijer Aljbin Kurti je krivac za krizu na Kosovu jer je "prvo postavio Albance za gradonačelnike opština koje ne priznaje srpska većina, uprkos savetima cele medjunarodne zajednice, a potom je usledio jednostran potez vlade Prištine da upotrebi silu a da nas nije konsultovao", izjavio...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.