Izvor: S media, 11.Maj.2013, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

D S S: Napadi na vladike kao u vreme militantnog komunizma

"Orkestrirana kampanja koja se vodi protiv mitropolita Amfilohija i vladike Atanasija zbog njihovog učešća na skupu za odbranu Kosova nije vidjena u Srbiji od dana militantnog komunizma", navodi se u pisanoj izjavi portparola Demokratske stranke Srbije Petra Petkovića.

Petković je naveo da su reči Amfilohija i Atanasija "bestidno falsifikovane i ceo skup je lažno prikazan".

"Sramno je optuživati monaha da hoće da ubije ministra policije, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << a još je sramnije optuživati vladike koje su za opstanak Kosova i Metohije u Srbiji da su osramotile Srbiju", naveo je Petković.

DS S je pozvao srpskog patrijarhija Irineja da stane uz svoje vladike i stane uz istinu i srpsko Kosovo.

"DS S se oštro suprostavlja lažnom klevetanju vladika zbog njihovog otpora predaji Kosova. DS S nikada neće bacati kamen na svoju crkvu, ma kolika bila žestoka kampanja protiv Srbije, protiv srpskog Kosova, protiv Srpske pravoslavne crkve i protiv istine", istakao je Petković.

Amfilohije: Šta je bilo neprikladno?!

Mitropolit Amfilohije pojasnio da je njegov govor bila "jektenija za upokojenje Vlade i Skupštine Srbije i njihovo Vaskrsenje". Opširnije OVDE.

(Beta)

Foto: ds s.rs

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.