DSS: Napadi na vladike kao u vreme militantnog komunizma

Izvor: Blic, 11.Maj.2013, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Napadi na vladike kao u vreme militantnog komunizma

Demokratska stranka Srbije (DSS) saopštila je danas da se protiv mitropolita Amfilohija i vladike Atanasija vodi orkestrirana kampanja kakva nije vidjena još od vremena militantnog komunizma, i pozvala patrijarha Irineja da stane uz svoje vladike.

"Orkestrirana kampanja koja se vodi protiv mitropolita Amfilohija i vladike Atanasija zbog njihovog učešća na skupu za odbranu Kosova nije viđena u Srbiji od dana militantnog komunizma", navodi se u pisanoj izjavi portparola DSS >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Petra Petkovića.

Petković je naveo da su reči Amfilohija i Atanasija "bestidno falsifikovane i ceo skup je lažno prikazan".

"Sramno je optuživati monaha da hoće da ubije ministra policije, a još je sramnije optuživati vladike koje su za opstanak Kosova i Metohije u Srbiji da su osramotile Srbiju", naveo je Petković.

DSS je pozvao srpskog patrijarhija Irineja da stane uz svoje vladike i stane uz istinu i srpsko Kosovo.

"DSS se oštro suprostavlja lažnom klevetanju vladika zbog njihovog otpora predaji Kosova. DŠ nikada neće bacati kamen na svoju crkvu, ma kolika bila žestoka kampanja protiv Srbije, protiv srpskog Kosova, protiv Srpske pravoslavne crkve i protiv istine", istakao je Petković.

Patrijarh Irinej juče se ogradio od izjava Amfilohija i Atanasija na mitingu protiv briselskog sporazuma, održanom u Beogradu.

Amfilohije je na tom skupu rekao da se moli za upokojenje vlade i Skupštine Srbije, a Atanasije da premijera Srbije Ivicu Dačića zanima samo realna, zemaljska politika, a nebeska ga ne interesuje.

"Tako je govorio i Đinđić, a kako je završio neka Bog sudi", rekao je Atanasije.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DSS: Orkestriran napad na vladike

Izvor: B92, 11.Maj.2013

Beograd -- DSS saopštava da se protiv mitropolita Amfilohija i vladike Atanasija vodi orkestrirana kampanja kakva nije viđena još od vremena militantnog komunizma...DSS poziva patrijarha Irineja da stane uz svoje vladike i da stane uz istinu i srpsko Kosovo..."Orkestrirana kampanja koja se vodi protiv...

Nastavak na B92...

DSS: Napadi na vladike kao u vreme militantnog komunizma

Izvor: Vesti-online.com, 11.Maj.2013

Demokratska stranka Srbije saopštila je danas da se protiv mitropolita Amfilohija i vladike Atanasija vodi orkestrirana kampanja kakva nije viđena još od vremena militantnog komunizma, i pozvala patrijarha Irineja da stane uz svoje vladike. ..DSS oštro osudio, kako su rekli u toj stranci, orkestrirane...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.