D. Dobrić: Srbi na KiM očajni jer su u Briselu, posle 101 godine, izgubili državnost (video)

Izvor: KMnovine.com, 13.Feb.2015, 07:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

D. Dobrić: Srbi na KiM očajni jer su u Briselu, posle 101 godine, izgubili državnost (video)

Pravosuđe na Kosovu i Metohiji je i sporazumom prešlo u nadležnost institucija lažne države Šiptarskih separatista.



Pre toga je ugašena gotovo svaka institucija Republike Srbije na prostoru pokrajine. Ostalo je samo nekoliko administrativnih ispostava koje vrše funkciju kurira dokumenata za oblast ličnih isprava građana. Od značajnijih institucija koje u potpunosti funkcionišu po zakonima Republike Srbije a bore se protiv uspostavljanja lažne države >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << na prostoru južne srpske pokrajine, ostala je samo Skupština Kosova i Metohije. Za KM Novine potpredsednik ove skupštine, Dobrosav Dobrić, govori o značaju i suštini ovog sporazuma.

„Pored pogibije radnika sa Kosova i Metohije u Sibiru, Srbi sa Kosova i Metohije očajni su i zbog potpisivanja Briselskog sporazuma, faze koja se odnosi na pravosuđe. U očaju su i zbog toga što su posle 101 godine, izgubili državnost na ovom području“ rekao je Dobrić.

Ipak, i pored svega, on kao jedan od predstavnika srpskog naroda, smatra da ne treba izgubiti nadu i da je moguće ostvariti zamišljeno ako se Srbi potrude u ovoj pravednoj borbi. On kaže da Srbi ne smeju stati u borbi koja nije završena već da moraju raditi na tome da se predati atributi srpske države što pre vrate na Kosovo i Metohiju u punoj snazi.



Mnogima je teško da shvate da se srpska vlast na ovaj način ponela prema svom narodu i državi nanoseći im štetu. Realnost je neophodno sagledati ako se želi očuvati samosvojstvo. Ne samo zbog značaja koji Kosovo i Metohija za svoj narod imaju već i zbog toga što se na ovome neće stati, a i ovo do sada nanelo je ogromnu štetu.


Autor: Ivan Maksimović

 Pripremile: KM Novine

Zaštićeno © 2014 - 2015 / KM Novine / Sva prava na autorski materijal zaštićena!
Preuzimanje i upotreba sadržaja dozvoljena jedino uz pravilno navođenje izvora / www.kmnovine.com


Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na KMnovine.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.