“Čuvari baštine” u galeriji NKC (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 04.Jan.2015, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Čuvari baštine” u galeriji NKC (VIDEO)

Galerija Niškog kulturnog centra ovu kalendarsku godinu završava zanimljivom izložbom skulptura Miodraga Ivanovića, umetnika iz Beograda. Na izložbi “Čuvari baštine”, nalazi se 10 skulprura a one predstvaljaju Jug Bogdana i devet Jugovića.
Simboli herojstva ali i stradanja srpskog naroda na Kosovu, Jug Bogdan i devet Jugovića, našli su svoje mesto u umetnosti Miodraga Ivanovića. Uz podatak da je Ivanovićevo mesto rođenja Priština, gde je završio Fakulet umetnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << na likovnom odseku na smeru vajarstvo, izbor teme je očekivan. Da se kroz prošlost progovori o sadašnjem trenutku.
Deset skulptura multiplikata u prostoru galerije Niškog kulturnog centra, deluju dramatično, impresivno i toplo, a u sebi nose opomenu i ament.
Izložba Miodraga Ivanovića ostaće u galerijskom prostoru Niškog kultrnog centra, preko puta Gradske bolnice, i u 2015.godini. Pa ako vas put nanese na tu stranu, Jug Bogdana i devet Jugovića možete videti i kroz izlog galerije, jer skulpture plene i svojom monumentalnočću.

Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.