Crnogorska ministarka odbrane: Jačati odbrambenu saradnju sa Kosovom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Maj.2021, 16:46

Crnogorska ministarka odbrane: Jačati odbrambenu saradnju sa Kosovom

Ministarka odbrane Crne Gore Olivera Injac nada se da će u narednom periodu, kako je navela, biti stvoreni uslovi za "jačanje odbrambene saradnje Crne Gore i Kosova".

Injac je to rekla u razgovoru sa, kako je saopšteno iz njenog kabineta "ministrom odbrane Republike Kosovo" Armendom Mehajem.

"Injac je čestitala kosovskom kolegi na nedavnom imenovanju za ministra odbrane Kosova, poželevši mu uspeh u obavljanju te odgovorne i značajne funkcije", navodi se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u saopštenju, preneo je portal RTCG.

Mehaj je, navodi se, izrazio uverenje da će se "bilateralna saradnja Crne Gore i Kosova u domenu odbrane dodatno razvijati tokom njegovog mandata".

Istakao je, dodaje se, da Kosovske bezbednosne snage "ostaju posvećene jačanju kapaciteta i sposobnosti u cilju dostizanja NATO standarda".

U tom kontekstu je "izrazio uverenje da će iskustvo Crne Gore na putu ostvarenja punopravnog članstva u Alijansi biti od neprocenjivog značaja za Kosovo koje deli isti spoljnopolitički cilj".

Navodi se da su Injac i Mehajem izrazili skorašnjem ličnom susretu, što upućuje na zaključak da je to bio onlajn sastanak, koji je organizovala crnogorska ministarka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.