Crna Gora proširila listu - otvorena i za Kosovo

Izvor: B92, 28.Maj.2020, 23:41

Crna Gora proširila listu - otvorena i za Kosovo

Vlada Crne Gore objavila je večeras na Tviteru proširenu listu zemalja za čije je građane otvorena granica zemlje. Među njima je i od sada i tzv. Kosovo.

Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti (NKT) saopštilo je u četvrtak uveče da je na predlog Instituta za javno zdravlje Crne Gore (IJZCG) odlučilo da je od 1. juna dozvoljen ulazak stranaca u Crnu Goru, i to bez karantina i samoizolacije, ako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je stopa aktivnih slučajeva koronavirusa manja od 25 na 100.000 stanovnika u državi čiji je stranac rezident i u državi iz koje stranac ulazi u Crnu Goru, objavljeno je na zvaničnom Tviter profilu Vlade Crne Gore.

Navedeno je da je na Kosovu i Metohiji 11.99 slučajeva zaraze na 100.000 stanovnika.

Najavljeno je ažuriranje liste nedeljno, a na njoj se trenutno nalazi 26 zemalja, među kojima je i tzv. Kosovo, koje Crna Gora priznaje.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Crna Gora od 1. juna otvara granice za građane 26 zemalja

Izvor: VOA, 29.Maj.2020, 00:19

Nacionalno koordinaciono tijelo za sprječavanje širenja zaraznih bolesti (NKT) saopštilo je kasno u četvrtak da je, na predlog Instituta za javno zdravlje Crne Gore, odlučilo da od 1. juna dozvoli ulazak stranaca u Crnu Goru iz 26 zemalja “sa upravljivim nivoom zaraze”. NKT navodi da će ulazak...

Nastavak na VOA...

Crna Gora otvorila granicu za BiH

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Maj.2020

Vlada Crne Gore objavila je proširenu listu zemalja za čije građane otvara granice, a među njima BiH i samoproglašeno Kosovo.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.