Čitaku: Na kojoj planeti vi živite?

Izvor: B92, 25.Jul.2023, 19:27

Čitaku: Na kojoj planeti vi živite?"

Potpredsednica Demokratske partije Kosova (DPK) Vljora Čitaku upitala je danas prištinske vlasti "na kojoj planeti žive".

Ona je tako reagovala na izjavu zamenika premijera privremenih institucija Besnika Bisljimija koji je postavio uslov EU da ukine mere protiv tzv. Kosova da bi se održali izbori u četiri opštine na severu.

"Znači, Vlada Kosova preko zamenika premijera Bisljimija postavlja uslove Evropskoj uniji i Americi. Bravo", napisala je Čitaku na Fejsbuku.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
On je upitala vlasti u Prištini kakvi su im motivi i kakve ambicije imaju za tzv. Kosovo.

"Iskreno, na kojoj planeti živite? Koje motive imate? Da li imate ambicije za Kosovo? Želite li da Kosovo bude član EU? Vi ste za žaljenje. To bi bilo smešno da niste na funkcijama. Šta mislite ko ste vi? Mislite li da volite Kosovo više nego mi", navela je Čitaku.

Potpredsednica DPK poručila je da niko neće dozvoliti da Priština nastavi da ide u lošem pravcu u kom je krenula na međunarodnom planu.

"Neki visoki američki zvaničnici biće na Kosovu ovog vikenda. Ne smejte se i ne postavljajte uslove. Shvatite preporuke koje dobijete ozbiljno. Upravljanje Kosovom nije dečija igra, niti kupon da nadoknadite svoje istorijske nedostatke", napisala je Čitaku.

Zamenik premijera privremenih prištinskih institucija Besnik Bisljimi rekao je juče da Priština ne bi trebalo da raspisuje izbore na severu, dok se ne uklone kaznene mere koje je uvela Evropska unija.

Bisljimi je poručio da čeka najavu EU o ukidanju sankcija, nakon sporazuma između Prištine i EU u Bratislavi i povlačenja 25 odsto policijskih snaga iz opštinskih zgrada u četiri severne opštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.