Čitajte na Vesti Digital: Hvala španska braćo

Izvor: Vesti-online.com, 24.Apr.2018, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čitajte na Vesti Digital: Hvala španska braćo

Hvala španska braćo... Ovu kratku poruku ispisao je jedan od korisnika društvenih mreža u Srbiji, pošto su se Španci, zahvaljujući njihovom predsedniku vlade Marijanu Rahoju, pokazali na pitanju Kosova kao veći Srbi od samih Srba.

Rahoj je, kako je objavio "El Pais", vetom na predlog teksta deklaracije samita EU - Zapadni Balkan u Sofiji na kojem treba da učestvuju i kosovski predstavnici, iznova demonstrirao protivljenje nezavisnosti Kosova, dok je Srbija prvobitno bila >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << bez stava, a predsednik Aleksandar Vučić ukazivao da do skupa 17. maja, ima vremena.

Međutim, posle aprilskog susreta sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, Vučić je promenio mišljenje i potvrdio učešće.

Istovremeno sa Rahojevim vetom, prema rečima lidera Zdrave Srbije Milana Stamatovića, Vučić lobira kod članica EU koje ne priznaju NATO državu Kosovo da se ipak pojave na Samitu i "legitimišu prištinski teroristički dvojac i njihovu zločinačku tvorevinu".

Dakle, dok se srpska vlast sprema za samit na kome će učestvovati i Priština, Španija neće za isti sto sa lažnom državom.

Ovo je centralna tema sutrašnjih "Vesti" u kojima možete da pročitate i:

- panika u Nemanjinoj: Boginje zakucale na vrata Vlade

- tribina čitalaca: Prvomajski teferič - Uspomena na srećnije vreme

- priča o hrabrom spasiocu: Nebojša se ne plaši Morave

Ove i mnoge druge zanimljive teme naći ćete u "Vestima" koje će se sutra pojaviti na prodajnim mestima širom Evrope i Australije, a ako ne možete da dočekate jutro da uživate u novom izdanju najtiražnijeg dnevnog lista dijaspore - već večeras možete da preuzmete Vesti Digital

Samo preuzmite aplikaciju:

za apple: https://appsto.re/de/XSioib.i

za android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.publiss.client.p999R6wI!

Vesti Digital - vaše novine na ekranu!
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.