Čika Bobi Prekovački - spona između dva pozorišta

Izvor: Aleksinac.net, 12.Maj.2017, 09:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čika Bobi Prekovački - spona između dva pozorišta

Susret glumaca iz Aleksinca i iz Kosovskog Pomoravlja u Šilovu, osim ljubavi prema daskama koje život znače i glumi, povezuje i čovek koji je osnovao oba pozorišta: gnjilansko i aleksinačko, kaže direktorka Teatra 91 Milena Rašić.

“Dragiša Popović Bobi, poznatiji kod nas kao čika Bobi prekovački, bio je odličan pisac mnogobrojnih dela koja su uvek bila na repertoaru našeg pozorišta. On je u Aleksincu osnovao pozorište, ali i u Gnjilanu. I, evo, posle toliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Aleksinac.net << godina došao je trenutak da se naša pozorišta ponovo susretnu i nastave saradnju”, rekla je Milena Rašić.

Direktorka Rašić kaže da će rado ponovo posetiti Kosovo i Metohiju. Dodaje da je poziv da dođu u Aleksinac uputila svojim domaćinima, amaterima iz Kosovskog Pomoravlja.

Inače, glumci amaterskog aleksinačkog gradskog pozorišta Teatar 91 izveli su dve pozorišne predstave: dečiju – “Semaforko” i predstavu za odrasle – “Zvezdana prašina” u utorak, 9. maja u Domu kulture u Šilovu.

rtvpuls.com
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Aleksinac.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Aleksinac.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Aleksinac.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.