Chollet: Vučić nikad nije negirao da je Ohridski sporazum pravno obavezujući

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Maj.2023, 17:42

Chollet: Vučić nikad nije negirao da je Ohridski sporazum pravno obavezujući

Specijalni savetnik američkog državnog sekretara Derek Šole (Dereck Chollet) je ocenio da bez obzira na postizanje dogovora u Ohridu, odnosi Kosova i Srbije su krhki te je neophodna politčka hrabrost kako bi se ispunile sve obaveze. Šole je odgovarao na pitanja senatorima u raspravi u američkom senatu, zajedno sa američkim izaslanikom za Zapadni Balkan Gabrielom Eskobarom (Escobar). Šole je podvukao da je dogovor postgnut u Ohridu pravno obavezujući za sve strane i da to priznaje i...
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Šole: Vučić nikad nije negirao da je sporazum iz Ohrida pravno obavezujući

Izvor: Danas, 18.Maj.2023

Savetnik američkog državnog sekretara Derek Šole (Dereck Chollet) izjavio je danas u Vašingtonu da je dogovor Beograda i Prištine iz Ohrida pravno obavezujući za sve strane i da to priznaje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.