Cela Srbija pod alarmom, jako nevreme – ovo ne pamtim

Izvor: Press, 22.Maj.2018, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cela Srbija pod "alarmom", jako nevreme – "ovo ne pamtim

Republički hidrometeorološki zavod je objavio žuti meteo-alarm za teritoriju cele Srbije
Foto:Tanjug
Kako se navodi na grafičkom prikazu, u celoj zemlji treba očekivati grmljavinu, a kiša je najavljena za teritorije Bačke, Srema, Šumadije, zapadne, jugoistočne, jugozapadne Srbije i Kosova i Metohije.
Žuti meteo-alarm podrazumeva da vreme može biti opasno, da prognozirane vremenske pojave >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << nisu neuobičajene, ali je potreban oprez. 

Jako nevreme praćeno kišom i gradom pogodilo je Novu Varoš u popodnevnim časovima. 

Obilna kiša i grad padali su neprestano skoro 20 minuta, pa je, po rečima meštana, šteta na usevima neminovana. 

"Ovo ne pamtim, da je kod nas ovoliko padalo, evo obelelo nam je dvorište kao da je decembar", izjavio je Milenko Matijević za Glas zapadne Srbije. 

Dana Churčić uplašila se da ogromne količine vode ne poplavw kuću i okućnicu. 

"Kako je krenulo da pada pomislila sam da će voda sve odneti. Uspela sam nekako da reagujem i da sprečim da se voda zadržava u mom domaćinstvu, a u međuvremnu je i stala kiša", ispričala je Dana Ćurčić. 

Kolika je šteta od nevremena u Novoj Varoši znaće se kad komisija izađe na teren.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Press...






Povezane vesti

"Alarmi" i dalje u celoj Srbiji: "Vreme je vrlo opasno"

Izvor: B92, 23.Maj.2018, 11:43

Republički hidrometeorološki zavod Srbije je proglasila čak tri vrste meteoalarma za teritoriju Srbije...Najopasnije vreme je prognozirano za jugozapadnu Srbiju, gde je istaknut crveni meteoalarm i očekuju se vremenske nepogode..."Vreme je vrlo opasno. Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.