Čanak državnom vrhu: Budite mudri

Izvor: B92, 05.Apr.2013, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čanak državnom vrhu: Budite mudri

Novi Sad -- Lider LSV Nenad Čanak pozvao je državni vrh Srbije da, odlučujući o ponudi rešenja za Kosovo, odabere nastavak puta Srbije ka Evropskoj uniji.

Čanak je u otvorenom pismu pozvao predsednika Srbije Tomislava Nikolića i predsednika i prvog potpredsednika Vlade, Ivicu Dačića i Aleksandra Vučića da postupe hrabro, mudro i u interesu svih građana.

"Na pitanju Kosova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Metohije odrediće se ne samo sudbina građana Kosova, nego i sudbina svih građana Republike Srbije. Ujedno, to je pitanje koje će na dugi rok odrediti put i zbivanja u čitavom regionu", napisao je predsednik LSV.

Po njegovim rečima, tešku poziciju dodatno opterećuju "patriotske" lekcije onih koji sami nisu bili u stanju da doprinesu rešenju i za čijih mandata su neopravdano velike sume novca otišle na sumnjive projekte na Kosovu, a šverc je cvetao.

"Srbija mora konačno da se suoči sa svojim problemima. Odlučite se za nastavak puta Srbije ka EU. EU je dokazani prijatelj koji je do sada, na razne načine pomagao Srbiju i demokratske procese u njoj. Prijatelj koji ne priča bajke nego i pomaže", naveo je Čanak.

Dodao je da članstvo u EU briše granice i može da pomogne u vezi s mnogim pitanjima koja se danas čine kao tvrda i nerešiva, što će omogućiti da Srbija bolje pomaže građanima za čiju je budućnost danas zabrinuta.

"Ukoliko se odlučite za nastavak evropskog puta, znajte da možete, u vezi s tim pitanjem, računati na podršku LSV i naših poslanika", zaključio je Čanak.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Tomislav Nikolić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čanak državnom vrhu: Budite hrabri i mudri

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Apr.2013

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak pozvao je danas državni vrh Srbije da, odlučujući o ponudi rešenja za Kosovo, odabere nastavak puta Srbije ka Evropskoj uniji.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.