CRNOGORCI USKORO U KOSOVSKOM USTAVU

Izvor: Kurir, 05.Mar.2012, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CRNOGORCI USKORO U KOSOVSKOM USTAVU

Enver Hodžaj poslao pismo Milanu Roćenu o aktivnostima koje vlasti u Prištini preduzimaju na priznanju Crnogorske nacionalne zajednice

PODGORICA - Kosovski "ministar spoljnih poslova" Enver Hodžaj obavestio je danas vlasti u Podgorici da je stupio na snagu zakon koji otvara put za ustavno priznanje crnogorske nacionalne zajednice i njihovu zastupljenost u parlamentu Kosova.

Hodžaj je poslao pismo šefu crnogorske diplomaije Milanu Roćenu o aktivnostima koje vlasti >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u Prištini preduzimaju na priznanju Crnogorske nacionalne zajednice, što je uslov Podgorice za razmenu ambasadora, saopštilo je crnogorsko Ministarstvo spoljnih poslova. Hodžaj je naveo da je Zakon o zaštiti i promovisanju prava zajednica stupio na snagu 15. januara i da je on osnova za ustavne promene kojima će crnogorska nacionalna zajednica postati "ustavna kategorija" na Kosovu i biti predstavljena jednim poslanikom u kosovskoj skupštini.

Ustav će biti promenjen 2012. godine, naveo je Hodžaj u pismu. Kosovski ministar je prilikom posete Podgorici, u januaru 2012. godine, najavio da bi ustavne promene kojima se reguliše status crnogorske nacionalne zajednice trebalo da budu usvojene u martu. Crnogorska nacionalna zajednica imaće dva predstavnika u Konsultativnom veću zajednica i jednog poslanika u Skupštini Kosova, naveo je Hodžaj.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.