Izvor: Blic, 20.Jan.2018, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ČITAV VEK U GRAČANICI Vučić obišao porodicu koja danas slavi Svetog Jovana, a nije se nigde selila još od 1920. godine

Tokom posete Kosovu i Metohiji, predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je porodicu Stević iz Gračanice, koja danas slavi svetog Jovana.

Domaćini Zoran i Nevena Stević imaju četvoro dece - tri ćerke i sina, i devetoro unučadi.

Zoran je zaposlen u Domu zdravlja "Gračanica", na mestu šefa obezbeđenja. Supruga Nevena je medicinska sestra, takođe u domu zdravlja. Ćerke su im udate, jedna živi u Kragujevcu, a dve su ostale u Gračanici.

Sa njima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u kući žive sin Miloš, koji je zaposlen u Opštini Gračanica, kao i snaha Mila i unuci Lazar (2,5 godine) i Nikolija (dva meseca).

Poseduju oko 90 ari obradivog zemljišta.

Stevići su autohtoni kosovci. U Gračanici žive od 1920. godine, kada se Zoranov otac, Miroslav Mire Stević, iz sela Miloševo kod Obilića, doselio u kuću svoje supruge Đurđe (devojačko Dimitrijević) i nasledio imovinu.

Inače, predsednik Srbije na Kosovo je stigao oko podneva iz manastira Banjska u Kosovsku Mitrovicu, gde je položio venac na mestu gde je pre pet dana ubijen lider GI SDP Oliver Ivanović.

Nakon toga Vučić je imao tročasovni sastanak sa politčkim i privrednim predstavnicima Srba sa KiM, i nakon toga je naveo da je razgovor bio o tome kako da narod ostane i opstane na svojim ognjištima.

- Srbi moraju da ostanu i opstanu na Kosovu i Metohiji, a država Srbija da nastavi da pomaže. Došao sam i da razgovaramo o bezbednosti Srba. Došao sam da poručim Albancima da Srbija ne samo da želi mir, već ćemo dati sve od sebe da ga sačuvamo i razmirice rešimo, da obezbedimo trajnost mira i sigurnost za svaku srpsku i albansku porodicu - poručio je Aleksandar Vučić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić na slavi porodice Stević u Gračanici

Izvor: RTS, 20.Jan.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je srpsku porodicu u Gračanici, koja slavi Svetog Jovana. Vučić je domaćinu Zoranu Steviću čestitao slavu, deci podelio poklone, a potom, na molbu domaćina, seo u čelo slavskog stola. Vučić je zatim obišao i manastir Gračanicu. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.