CIK saopštila preliminarne rezultate, bez severa

Izvor: Vesti-online.com, 04.Nov.2013, 22:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CIK saopštila preliminarne rezultate, bez severa

Izborni materijali sa glasačkih mesta na severu Kosova su u magacinu CIK-a, izjavila je predsednica kosovske Centralne izborne komisije (CIK) Valdeta Daka i dodala da će posle pregleda tih materijala biti odlučeno o daljim postupcima. CIK saopštila da su od 30 opština u njih 10 u prvom krugu izabrani gradonačelnici, dok se u 6 opština sa srpskom većinom južno od Ibra ide u drugi krug izbora.

Glasanje na Kosovu (foto: arhiva)  

Na konferenciji za medije >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << na kojoj su predstavljeni preliminarni rezultati izbora, Daka je ocenila da su, osim incidenata na tri glasačka mesta u Kosovskoj Mitrovici, u drugim delovima Kosova izbori protekli u redu i miru, sa manjim incidentima koji nisu uticali na tok izbornog procesa.

 

Pročitajte sve o izborima na Kosovu OVDE

Ona je rekla da su od OEBS-a dobili glasačke materijale iz sve četiri opštine na severu i da će oni prema zakonom utvrđenim procedurama biti otvoreni i izvršeno brojanje.

 

Povodom razbijanja glasaških kutija na biračkom mestu u školi Sveti Sava, Daka je rekla da će o eventualnom ponavljanju izbora ili o nekoj drugoj odluci CIK-a odlučiti nakon pregleda svih izbornih materijala.

 

Upitana da li je OEBS podbacio, Daka je odgovorila da je OEBS svoju ulogu ostvario kako je trebalo i da nije odgovoran za bezbednost glasačkih mesta.

 

CIK je potvrdio izborne rezultate prema kojima su u deset opština u prvom krugu izbora izabrani gradonačelnici.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Listići sa severa Kosova u magacinu izborne komisije

Izvor: Beta, 05.Nov.2013, 00:04

PRIŠTINA, 4. novembra 2013. (Beta) - Izborni materijali sa glasačkih mesta na severu Kosova su u magacinu CIK-a, izjavila je u ponedeljak predsednica kosovske Centralne izborne komisije (CIK) Valdeta Daka i dodala da će posle pregleda .

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.