CIK: Završeno prebrojavanje glasova,uskoro konačni rezultati

Izvor: B92, 10.Mar.2021, 20:33

CIK: Završeno prebrojavanje glasova,uskoro konačni rezultati

Ponavljanje brojanja glasova je završeno, rekao je danas portparol Centralne izborne komisije Kosova Valjmir Eljezi.

On je naveo da se čeka odluka Vrhovnog suda po žalbama, te će se pristupiti objavljivanju konačnih rezultata

Kako prenosi "Kosovo onlajn" pozivajući se na "Ljajmi", Eljezi je potvrdio da je ponavljanje brojanja glasova završeno i da sada očekuju odluke Vrhovnog suda po žalbama kandidata.

"Tokom dana završeno je prebrojavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << glasova sa 134 biračka mesta i još sedam na osnovu odluka Izbornog panela za žalbe i predstavke", izjavio je Eljezi.

CIK sada očekuje odluke po žalbama Vrhovnog suda, posle čega će pristupiti proglašenju konačnih rezultatata vanrednih parlamentarnih izbora održanih 14. februara na Kosovu.

"Čekamo odluke Vrhovnog suda u vezi sa žalbama koje su podnete ovoj instituciji. CIK će postupiti u skladu sa odlukama, a zatim pristupiti i potvrđivanju konacnih rezultata", dodao je Eljezi.

Bivši predsednik Vrhovnog suda Fejzulah Hasani ističe da Vrhovni sud u roku od 48 sati treba da odluci o žalbama i da je dobro što će time biti otklonjenje dileme oko krađe glasova, manipulisanja i falsifikovanja rezultata u korist nekih kandidata za poslanike.

Veliki broj žalbi je u utorak je upućen Vrhovnom sudu, uglavnom kandidatima za poslanik koji su zatražili ponovno brojanje glasova, jer tvrde da je bilo nepravilnosti u brojanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.