CIK: Predata jedinstvena lista Srba

Izvor: Studio B, 05.Sep.2013, 20:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CIK: Predata jedinstvena lista Srba

Direktorka Kancelarije Centralne izborne komisije Kosova za registraciju stranaka Miradije Mavrići potvrdila je da se od predstavnika Srba sa severa Kosova za izbore prijavila jedinstvena lista Srba pod nazivom "Srbija"

Pomenuta lista uključuje kandidate za predsednike opština južno i severno od Ibra.   

Kandidat za gradonačelnika Severne Mitrovice iz jedinstvene liste Srbija je Krstimir Pantić, u Zubinom Potoku je Stevan Vulović, u Leposaviću je kandidat Dragan >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Jablanović, a u Zvečanu Ivan Teodosijević. Kandidati ove liste su predati kancelariji OEBS-a u Severnoj Mitrovici.   

Predsednik građanske inicijative Srbija, demokratija, pravda (SDP) Oliver Ivanović je predao liste za lokalne izbore u Severnoj Mitrovici, Leposaviću i Zvečanu. On je izrazio očekivanje da će se u demokratskoj i slobodnoj kampanji nadmetati s drugima u idejama kako popraviti izgled gradova na severu Kosova.  

"Osnovni motiv što sam se kandidovao jeste pre svega moje definitivno opredeljenje da ostanem da živim u Mitrovici, a ova današnja Mitrovica ne liči na onu iz devedesetih godina. Današnja Mitrovica je prljava, u najgorem smislu te reči", naveo je Ivanović.   

Kandidatkinja za gradonačelnicu Mitrovice Adrijana Hodžić je za radio Slobodna Evropa pozitivno ocenila prijavljivanje većeg broja srpskih lista za kosovske izbore.  Ona je izrazila nadu da su građani severne Mitrovice i severa Kosova shvatili da je njihovo učešće na tim izborima neophodno i dodala da to vidi kao jedinstvenu priliku da građani svojom voljom odaberu ljude koji će se baviti isključivo lokalnim pitanjima koja utiču na kvalitet života, a ne visokom politikom.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Krstimir Pantić kandidat Srpske liste za severnu Mitrovicu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Sep.2013

Direktorka Kancelarije Centralne izborne komisije (CIK) Kosova za registraciju stranaka Miradije Mavrići potvrdila je danas da se od predstavnika Srba sa severa Kosova za izbore prijavila jedinstvena lista Srba pod nazivom "Srbija" koja uključuje kandidate za predsednike opština južno i severno...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Sever neće na Tačijeve izbore

Izvor: Vesti-online.com, 06.Sep.2013, 14:03

I pored sveg odbijanja učešća na lokalnim izborima koja je raspisala predsednica Kosova Atifete Jahjaga, sever KiM ipak je iznedrio četiri liste za četiri opštine iza kojih je stao zvanični Beograd. Kandidat za gradonačelnika u opštini Kosovska Mitrovica je Krstimir Pantić, u Zubinom Potoku...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.