ČEKU: U DECEMBRU FORMIRAMO  VOJSKU KOSOVA

Izvor: Kurir, 16.Jan.2012, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ČEKU: U DECEMBRU FORMIRAMO VOJSKU KOSOVA

Postojeće Kosovske bezbednosne snage postaće vojska Kosova

PRIŠTINA - Vlasti u Prištini očekuju da se do kraja godine ukine nadgledana nezavisnost, kao i da postojeće Kosovske bezbednosne snage postanu vojska Kosova, koja će biti članica regionalnih bezbednosnih struktura, rekao je Agim Čeku, ministar za Kosovske bezbednosne snage.

Nekadašnji premijer i komandant Oslobodilačke vojske Kosova je, takođe, rekao da će KBS za ovu "transformaciju" >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << biti spremne već u decembru, prenosi RTS.

Kosovske bezbednosne snage drugo su poglavlje u demilitarizaciji Oslobodilačke vojske Kosova, koja je krajem leta 1999. godine rasformirana, a deo njenih snaga pretopio se u Kosovski zaštitni korpus, iz koga su, pre tri godine izrasle Kosovske bezbednosne snage.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.