ČAK JE I ALBANIJA UDARILA PO KURTIJU: Edi Rama iskritikovao premijera lažne države - Naši prijatelji su zabrinuti

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Maj.2023, 20:49

ČAK JE I ALBANIJA UDARILA PO KURTIJU: Edi Rama iskritikovao premijera lažne države - "Naši prijatelji su zabrinuti"

"Naši veliki prijatelji izrazili duboku zabrinutost"

Albanski premijer Edi Rama poručio je da su akcije policije na severu Kosova potpuno nepotrebne i ukazao da su prijatelji Kosova i Albanije "duboko zabrinuti".

Rama je upitao da li ovo što se događa na Kosovu pomaže procesu u kojem su angažovani svi prijatelji Kosova i Albanaca u procesu normalizacije i međusobnog priznanja Kosova i Srbije, i dodao da to sigurno nije slučaj, jer su "naši >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << veliki prijatelji izrazili duboku zabrinutost".

I join them in the appeal to not proceed further on this not only dangerous but completely unnecessary path today, when the democratic world has put the dialogue, normalization and mutual recognition between Kosova and Serbia at the center of attention 🇺🇸🇦🇱🇪🇺

— Edi Rama (@ediramaal) May 26, 2023

- Pridružujem im se u pozivu da se ne nastavlja sa ovakvim potezima, jer to ne samo da je opasno, već je potpuno nepotreban put danas - objavio je Rama na Tviteru, aludirajući na događaje na severu Kosova, kada su tri novoizabrana gradonačelnika opština sa većinskim srpskim stanovništvom uz asistenciju kosovske policije ušli u svoje kancelarije. On je naveo da je ta akcija nepotrebna.

- To je nepotreban put u trenutku kada je demokratski svet sve uložio u dijalog, normalizaciju i međusobno priznanje Kosova i Srbije i kada je to u centru pažnje SAD, Albanije i Evropske unije - konstatovao je Rama.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rama: Događaji na severu Kosova ne pomažu normalizaciji odnosa Kosova i Srbije

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Maj.2023

Premijer Albanije Edi Rama ocenio je da današnja dešavanja na severu Kosova ne pomažu procesu normalizacije odnosa Kosova i Srbije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.